top of page
  • Marta Dušková

Kolem kolem Líbeznic 2024 – cyklozávod pro všechny

Závod s názvem Kolem kolem Líbeznic je závod na kolech (nikoliv elektrokolech) pro jednotlivce, rodiny nebo družstva krásnou krajinou kolem Líbeznic. Závod odstartuje v neděli 26. května v Areálu zdraví v Líbeznicích.

Trasa závodu vede po asfaltových, polních, lesních cestách a je možné jet na horských a trekingových kolech. Závod je pro širokou veřejnost a v závodě je povinná helma.

Základní informace k závodu:

-        Sraz závodníků 26. 5. 2024 v Areálu zdraví v Líbeznicích – registrace od 9:15, start 10:00

-        Startovné 100 Kč (jednotlivci), skupiny a rodiny 180 Kč

-        Každý závodník obdrží malé občerstvení a drobný dárek

-        Parkování je možné u zdravotního střediska, Tesca, Pizzerie U kouzelníka, či v okolních ulicích

-        Občerstvení bude možno zakoupit v místě závodu

Kategorie závodu:

A. Závod jednotlivců na čas, trasa cca 30 km, podkategorie (mohou se měnit) :a) ženy 15 – 39 letb) ženy 40 let a výšec) muži 15 – 39 letd) muži 40 let a výšee) rodič / dospělý a dítě do 15 letZávodníci obdrží svá startovací čísla. Startují hromadně a pojedou po vyznačené trase. Barva označení bude upřesněna na startu. Každý bude mít k dispozici i mapku. Na trase několik náhodných kontrol.

B. Závod skupin/rodin s úkoly = dva a více závodníků, kde alespoň jeden ze skupiny musí být mladší 15 let (a na vlastním kole) a jeden starší 15 let (pro 15–18 let je nutný písemný souhlas zákonného zástupce), trasa cca 20 km: hodnotí se nejenom čas, ale především správné splnění úkolů na trati.Skupiny dva a více členů (v každé skupině musí být alespoň jeden starší 18 let, případně od 15–18 let nutný písemný souhlas zákonného zástupce), minimálně jedno dítě musí být na vlastním kole!! (nepočítá se v sedačce či ve vozíku). Skupina obdrží startovací číslo, mapku a kartu s úkoly. Pojedou po vyznačené trase. Barva označení bude jiné barvy než u varianta A. Trasa je kratší. Místo, s připraveným úkolem bude viditelně označeno. Úkolem bude složit tajenku z písmen, které skupiny posbírají na trase na významných místech (kostel, památník…) + další úkol opět inspirovaný zajímavým místem. Skupině se bude počítat cílový čas posledního člena a za každý nesplněný úkol se budou k času přičítat trestné minuty.

 

Registrace je otevřena na webu LÍBEZNICKÝ KOLOBĚH (libeznickykolobeh.cz)

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page