top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Koronavir znovu útočí: Dny Kralup jsou definitivně zrušeny

KRALUPY - DNY KRALUP byly s definitivní platností pro letošní rok zrušeny. Rozhodla o tom schůzka vedení města se zástupci KaSS Vltava a představiteli Farní charity Kralupy nad Vltavou ve středu 9. září.

Tradiční celoměstské slavnosti Dny Kralup se letos měly konat od 3. do 7. června, avšak z důvodu pandemie koronaviru byli organizátoři nuceni oslavy přesunout na 3. a 4. října.


Ovšem ani v tomto termínu se nakonec tato význačná akce, jež byla pojmenována jako Vinohraní, neuskuteční. Důvodem je stále zhoršující se stav spojený se současnou koronavirovou situací, což ostatně potvrzují slova Robina Janoše, ředitele KaSS Vltava: „Zvážili jsme několik možných variant, za kterých by se Dny Kralup mohly uskutečnit i s ohledem na současné vládní nařízení. Po schůzce s vedením města, kterého se zúčastnili i zástupci dalších místních organizací, jsme však usoudili, že pořádání takovéto akce by bylo v současné době značně rizikové.“


Stejného názoru je také kralupský starosta Marek Czechmann, jenž pokládá výsledek dnešní schůzky za adekvátní. „Po zralé úvaze jsme došli k tomu, že stávající situace neumožňuje pořádání takto velké slavnosti. Bohužel ale obdobný osud čeká v nejbližší době také další akce pořádané městem. Jedinou výjimkou jsou Seifertovy Kralupy, festival přednesu a poezie, který jsme se rozhodli zachovat z důvodu menšího počtu návštěvníků.“


Příznivou zprávou budiž tedy alespoň to, že se širší část programu již nyní podařilo přesunout na červen 2021, a to včetně vystoupení skupiny Olympic.

„Vnímáme, že se právě na tento koncert těšila velká spousta posluchačů. Mohu slíbit, že uděláme všechno pro to, aby následující ročník Dnů Kralup nabídl co možná nejrozmanitější spektrum zábavy,“ uzavřel ředitel KaSS Vltava.


Václav Levý, mluvčí Kralup nad Vltavou

62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page