top of page
  • Marta Dušková

Krabice od bot přináší vánoční radost dětem z chudých rodin

Tradiční předvánoční sbírka Krabice od bot vstoupí do 12. ročníku od 21. listopadu do 4. prosince 2022. Již 12 let přináší radost dětem z ohrožených rodin, které díky sbírce najdou pod stromečkem krásný dárek.

Stačí jen naplnit krabici od bot drobnými maličkostmi, hračkami či knížkami a krásně zabalit. Každý se může zapojit do sbírky prostřednictvím sběrných míst, jejichž seznam je zveřejněn na webu www.krabiceodbot.cz. Do sbírky je možné se zapojit i online Darujte krabici online (krabiceodbot.cz) a připravit pro děti z rodin v nouzi stejné zážitky jako mají ostatní děti.

Koncem října bylo zaregistrováno 125 sběrných míst, chyběla místa v krajích Karlovarský, Olomoucký, Liberecký, Plzeňský a Zlínský.


Sběrná místa provozují prověření dobrovolníci ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. Každé sběrné místo předem zjišťuje potřeby dětí ve svém okolí: domlouvá se s úřady, azylovými domy, nízkoprahovými centry, terénními pracovníky nebo školami a zjišťuje počet potřebných dětí a jejich věk a pohlaví. Pro tyto děti pak dárky sbírá za pomoci rezervačního systému na webu Krabice od bot, kde dárci uvidí, kolik dětí, jakého věku a pohlaví je ještě potřeba obdarovat. Snažíme se, aby se co nejvíce dárků vybralo v regionu, kde se nasbírají.


Na webových stránkách sbírky je nejen seznam sběrných míst, ale i základní tipy a nápady na dárky podle věku.


Krabice od bot pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page