top of page
  • Marta Dušková

Kralupská knihovna nabízí v říjnu historii filmu, cestování po Asii či výtvarnou soutěž

KRALUPY - Městská knihovna v Kralupech nad Vltavou připravila nejen pro své čtenáře zajímavý program. Přednáška Ondřeje Slaniny s názvem Česká filmová klasika se uskuteční v pondělí 5. října v 17.30 hodin.

Ondřej Slanina je historik umění, publicista a filmař, který provede obdobím české kinematografie od prvních filmových začátků až po současnost. Součástí přednášky je projekce poutavých fotografií a krátkých videoukázek. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé příběhy Theodora Pištěka, Ivana Trojana, Věry Chytilové, Jiřího Menzela a spoustu dalších profesionálů ze světa za kamerou. Beseda je okořeněná i o informace, co se do publikace Slavná česká filmová klasika autorovi Ondřeji Slaninovi nevešly anebo nemohly být uvedeny.


Další zajímavou nabídkou knihovny je cestování po Střední Asii.

Přednáška Střední Asie cestovatele, novináře a fotografa Tomáše Kubeše se uskuteční v pondělí 12. října v 17.30 hodin.


A nezapomíná se ani na děti. Právě běží výtvarná soutěž pro dětské čtenáře na téma Kouzelný svět knih. Zúčastnit se mohou děti všech věkových kategorií se svým výtvorem ve formátu o maximální velikosti A4. Práce je nutné odevzdat do pondělí 16. listopadu. Na zadní stranu příspěvku je nutné uvést celé jméno, věk, kontakt a souhlas s případným uveřejněním.


Bližší podrobnosti o programu jsou k dispozici na webových stránkách knihovny www.knihovnakralupy.cz .

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page