top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Kralupské kulturní léto 2021 nahradí Dny Kralup

V Kralupech nad Vltavou se v průběhu tří letních sobot uskuteční vybrané kulturní akce v rámci tzv. „Kralupského kulturního léta“, které tak alespoň částečně nahradí největší celoměstské slavnosti, Dny Kralup.


Tento svátek kultury a sportu se nekonal už v loňském roce, přičemž stejná situace se bohužel opakovala i letos. Organizátoři však nakonec využili zlepšující se epidemiologické situace a v rámci možností se jim podařilo sestavit velmi hodnotný program. Jeho první část, primárně zaměřená na rodiny s dětmi, se uskuteční dne 21. 8. 2021, na paloučku u vltavské tůně. Na tomto krásném místě bude pro malé i velké připraveno westernové městečko, ve kterém si budou moci vyzkoušet život zlatokopů a kovbojů. Ve večerních hodinách poté vystoupí hudební formace Don Tichot a Rangers Band.


Naopak poslední srpnová neděle (28. 8. 2021) bude věnována hlavně seniorům. V areálu domu s pečovatelskou službou (ulice V Luhu) vystoupí se svou kapelou nestárnoucí Josef Zíma, dále pak skupina Cappella Vilda a v neposlední řadě také Markéta Wagnerová se svým sborem.


Rušno však bude v Kralupech i o víkendu následujícím. V pátek 3. září se ve večerních hodinách na Palackého náměstí uskuteční letní kino, přičemž zachován by měl být tradiční model, se kterým se návštěvníci setkali již při Dnech Kralup (promítání filmu před budovou radnice). V sobotu 4. září pak na stejném místě vyvrcholí program „Kralupského kulturního léta“ souborem pestrých akcí, jež by měly uspokojit všechny věkové kategorie diváků. V rámci hudebního festivalu se zde představí kapely Botox, GotHigh, Lety Mimo a Petr Kroutil Orchestra, dále je počítáno s dílničkami pro nejmenší diváky, workshopy atd. Na své si rovněž přijdou milovníci cirkusových kousků (nový cirkus Chůdadlo) a zahnutých hokejek (ve Vaníčkově ulici si to o turnajové prvenství rozdají florbalové týmy, a to pod záštitou místního klubu Kralupy Wolves). Po celý den nebude chybět pestrá nabídka kvalitních pochutin a dobrého pití. Aktuální informace o naplánovaných akcích najdete na specializovaném webu dnykralupy.cz, případně na všech sociálních sítích města.


PROGRAM:

21.08. 2021 - DEN PRO RODINY S DĚTMI (PALOUČEK V LOBEČKU)

28.08. 2021 - DEN VĚNOVANÝ SENIORŮM (AREÁL DPS - UL. V LUHU)

03.09. 2021 - LETNÍ KINO NA PALACKÉHO NÁMĚSTÍ

04.09. 2021 - KULTURNÍ PROGRAM NA PALACKÉHO NÁMĚSTÍ S HUDEBNÍM FESTIVALEM (BOTOX, GOTHIGH, LETY MIMO, PETR KROUTIL ORCHESTRA)


14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page