top of page
  • Marta Dušková

Kterých katastrů se budou týkat geologické práce pro VRT Podřipsko?

Správa železnic informuje obyvatele v blízkosti připravované vysokorychlostní trati mezi Prahou a sjezdem Lovosice o provádění geologických prací v regionu.

Inženýrsko-geologické průzkumy se budou provádět v období mezi dubnem a srpnem 2023. Výsledky budou sloužit ke zjištění horninového prostředí v daném území, se kterým pak budou pracovat projektanti při přípravě dokumentace. Součástí prací bude i vrtání či kopání sond. Znalost prostředí je důležitá pro návrh tratě tak, aby nebyly ovlivněny vodní zdroje či se zamezilo šíření vibrací.


Práce se budou týkat následujících katastrů: Litoměřice, Mnetěš, Nová Ves u Nelahozevsi, Vepřek, Čenkov, Dolínek, Odolena Voda, Oleško u Rohatců, Panenské Břežany, Polepy, Encovany, Březiněves, Ďáblice, Střížkov, Libeň, Vysočany, Prosek, Letňany, Čakovice, Žižkov, Předboj, Přestavlky u Roudnice nad Labem, Roudnice nad Labem, Podlusky, Straškov, Počaply u Terezína, České Kopisty, Nučničky, Kopeč, Úžice u Kralup nad Vltavou, Veliká Ves u Prahy, Křivousy, Vražkov, Vrbice u Roudnice nad Labem, Dušníky nad Vltavou, Všestudy u Veltrus, Židovice nad Labem a Zlosyň. Samozřejmě se to týká i obcí mělnického regionu viz seznam.


Podrobnější informace jsou zveřejněny na webu Správy železnic Geologické práce pro VRT Podřipsko - Aktuality - www.spravazeleznic.cz.




155 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page