top of page
  • Marta Dušková

Kultura z archivu 2020: Dnes lednová vernisáž studentů gymnázia v Masarykově kulturním domě

Další příspěvek z mého archivu, když nám živá kultura teď chybí. Uvědomila jsem si, že vyhledávání článků, které v našem magazínu nevyšly, a výběr fotek, mi trvá o hodně déle než napsaní a nafocení nového příspěvku. Je to paradox, ale je to tak. Článek sice vyjde v originále, ale z toho kvanta fotek, které třeba vyšly už v deníku, vybírám, abych nezahltila. Ale protože jsem zaregistrovala váš zájem o tyto retrospektivy kulturních zážitků minulého roku, stojí mi ta práce za to. Tak snad se vám i dnešní pozvánka na vernisáž výstavy bude líbit.


Studenti představují práci se světlem, detail i strukturu

Hudební sál Masarykova kulturního domu v Mělníku patřil v úterý 14. ledna studentům. Večerní vernisáž zahájila již tradiční výstavu výtvarných a fotografických prací studentů Gymnázia Jana Palacha Mělník tentokrát s názvem Studenti gymnázia a jejich hosté.

Vernisáž oživilo vystoupení pěveckého sboru gymnázia, instrumentální skladby studentů či vystoupení dvou studentek s humornou improvizací.


Ředitelka Gymnázia Jana Palacha Ilona Němcová doplňuje: „Výstava, která se dnes bude zahajovat, je tradiční a vlastně se uskuteční v kulturním domě letos po patnácté. Tradičně ji připravuje profesorka výtvarné výchovy Dagmar Prajznerová Raková a každoročně v lednu zahajujeme výstavní sezónu v Masarykově kulturním domě Mělník. Kromě studentů se výstavy zúčastní ještě hosté, buď bývalí anebo současní profesoři gymnázia anebo absolventi naší školy“.


Kurátorkou výstavy je Dagmar Prajznerová Raková, která na gymnázium vyučuje výtvarnou výchovu: „Výstavu pořádáme každý rok a představujeme zde výběr toho, co děti dělají na výtvarné výchově. Kromě toho je vedu i k tomu, aby fotografovaly, buď jim zadám nějaké téma anebo je nechám, aby se samy prezentovaly tím, co je jim blízké. Někteří ze studentů se například zabývají sami fotografií hlouběji. Věkové rozpětí vystavujících studentů je letos od 12 do 16-17 let“.


Letošní téma výstavy je především detail, struktura a odlesky - práce se světlem a výtvory studentů rozhodně stojí za shlédnutí. Výstavu je možné v prostorách Masarykova kulturního domu ve foyeru či hudebním sále shlédnout až do pondělí 10. února.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page