top of page
  • Marta Dušková

Kvelb u Čerta je po zimě opět otevřen a návštěvníky vítá malý Eliáš. Pojďte dál!

Samoobslužný Kvelb u Čerta byl otevřen na území chráněné krajinné oblasti Kokořínsko v loňském roce v obci Vidim. Majitel a autor originálního nápadu Miroslav Jehlář upravil spolu s manželkou sklep v pískovcové skále a proměnil jej ve velmi krásný a možná i inspirativní prostor, kde dýchá z prostoru historie.

Kvelb u Čerta se opět otevřel turistům první dubnovou sobotu a po zimě zahajuje novou sezónu. Návštěvníky přivítal kromě velkého Čerta i nový přírůstek malý Eliáš. Miroslav Jehlář uvádí: „Malý Eliáš je hrozný rošťák. A náš Čert si přinesl ze zimního pobytu v pekle tolik energie, že si budou návštěvníci moci uvařit i čaj či kávu. Nově jsem v kvelbu zřídil koutek na horké nápoje. A je tu u nás ještě jedno překvapení, ale to prozrazovat nebudu. Chce se sem vetřít jeden starý čert, a nepustíme ho“!

Nabídka kvelbu je pestrá. Nabízí balené vody, energetické drinky, pivo, různé sladkosti a nechybí ani zmrzlina. Teď se nabídka rozšířila o čaj či kávu, které jistě přijde vhod turistům, cyklistům či jen tak kolemjdoucím. Kvelb je otevřený celý den, zavírá se jen na noc kvůli zvířatům. Je volně přístupný a samoobslužný v pravém slova smyslu.


Návštěvníci si vyberou z nabídky a zaplatí. V prostoru je umístěna kasa, kde nechybí ani mince pro případné vrácení.


V kvelbu je zavěšena i kniha s názvem Vzkaz pro čerta, kde neustále přibývají pochvalné komentáře. Majitel kvelbu podotýká: „Mám z toho takový dobrý pocit, že netvořím něco zbytečně a že to není pro peníze ale pro lidi“!


Jak probíhala rekonstrukce a vznik Kvelbu u Čerta je možné si přečíst v článku Na Kokořínsku je otevřen jedinečný samoobslužný kvelb (kanalem.com).

Úvodní fotografie archiv Miroslava Jehláře


Ostatní fotografie archiv redaktorky

329 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page