top of page
  • Marta Dušková

Letní škola pro mladé zájemce o vědu je určena pro studenty středních škol

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy informuje o Evropské škole talentů 2022, která je určena pro žáky středních škol, jejichž zájmem jsou přírodní vědy, matematika, informatika a technika.

Evropská škola talentů 2022 se uskuteční od 16. do 19. července v Mezinárodním centru setkávání St. Marienthal v Ostritzu. Akci organizuje Fraunhoferova společnost pro rozvoj aplikovaného výzkumu, největší organizace v oblasti aplikovaného výzkumu a vývoje v Evropě pro zájemce z České republiky, Polska, Braniborska, Bavorska a Saska.

Zájemci se mohou těšit v rámci workshopů na samostatnou praktickou práci, experimentování, vlastní stavbu jednoduchých vědeckých přístrojů, výměna názorů s dalšími zájemci o předměty STEM a další. Workshopy budou zaměřeny na matematiku, hry a strojové učení, hacking, optické experimenty životního prostředí. Komunikačním jazykem je němčina, proto se od účastníků očekává velmi dobrá znalost německého jazyka.


Účast na akci je zdarma. Více informací je možné získat na webových stránkách ministerstva školství Evropská škola talentů v příhraničním trojúhelníku 2022, MŠMT ČR (msmt.cz), kde je k dispozici i přihlašovací formulář. Přihlašování již probíhá.

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page