top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Letos by měla začít II. etapa stavby obchvatu Mělníka

MĚLNÍK - Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic by v letošním roce měla být zahájena stavba II. etapy obchvatu našeho města. Ta bude zahrnovat přemostění železniční trati v blízkosti sportovní haly Bios, obchvat bude pokračovat směrem Na Průhon, kde se komunikace napojí na silnici I/9, což je stávající obchvat Mlazic směrem na Vehlovice. Touto dopravní změnou dojde především k vyřešení krizové situace na křižovatkách Na Malém Spořilově a u pizzerie Mex. Součástí plánované stavby bude i kruhový objezd v křižovatce Chloumecká a Řípská u Evy. Napojení na Chloumeckou od Chloumku bude ulicí Dobrovského na nově budovanou část obchvatu. Těmito úpravami dojde ke zrušení nebezpečného a komplikovaného přejezdu u Evy, který zůstane otevřen pouze pro pěší.

Přípravné práce jako kácení stromů a přeložky inženýrských sítí budou zahájeny už na jaře letošního roku, vlastní stavba pak bude pokračovat výstavbou přemostění.

Ještě než začne velká stavba obchvatu, chce město opravit most přes Pšovku v Klášterní ulici u zimního stadionu. V současné době se připravuje projektová dokumentace na opravu. Tento most by měl být opraven v květnu letošního roku a počítá se, že se na něm bude pracovat zhruba tři měsíce. Může se ovšem stát, že už v té době poběží velká stavba II. etapy obchvatu města, kterou má v režii Ředitelství silnic a dálnic. V takovém případě by se stavba odložila, aby ještě více nekomplikovala už tak složitou dopravní situaci ve městě.


Město Mělník má ve své správě celkem třináct mostů rozesetých po celém městě. Po mnoha letech, kdy neměly ani základní údržbu, je město postupně opravuje. Nyní se renovace mostů chýlí ke konci, zbývají už jen poslední dva, spolu s mostem v Klášterní je to ještě malý mostek v Mýtní ulici.

Barbora Walterová

402 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page