top of page
  • Marta Dušková

Máte rádi ponožky v sandálech nebo v žabkách?

Ponožky jsou prý na módním výsluní a jsou povýšeny na módní doplněk, někdy ten nejdůležitější. V současnosti se nosí naprosto ke všemu. Mě tedy ponožky v lodičkách k sukni neoslňují, a navíc zkracují hodně nohy, i kdybyste je měli až na zem. Pro mě je to pořád běžné spotřební zboží, byť i velmi hezké. Jo, a úplně nejvíc mě iritují ponožky v sandálech či nedej bože v žabkách.


To jen na úvod, módou se dnes zabývat nechci, jen těmi ponožkami. Vzpomínáte na český film Upír z Feratu z roku 1981 o autě, které jezdilo na krev? Moje pračka jede na ponožky. Vždy jsem si říkala, jak je to možné, že ponožky mizí. Do pračky je dám vždy pěkně spárované, barva k barvě, vzor ke vzoru a po vyprání jsem se nikdy nechtěla smířit s tím, že při věšení prádla vždy nějaká schází. A samotná ponožka nemá smysl, ztratí svoji druhou polovičku, své dvojče.


Ale stejně bych chtěla vědět, kde jsou všechny ty ztracené ponožky.

Přece kdyby byl v pračce tak velký únikový prostor, aby mohla vcucnout ponožku, proč ji nezajímají mnohem menší kousky jako tanga? Mojí pračce asi ponožky chutnají.


Teď si uvědomuji, že pokud nemám pravdu a moje pračka na ponožky nejede, pořád vlastně nevím, kde zmizelé ponožky jsou. Čekám vždy nějakou chvíli, že se opět objeví, takže schovávám jejich sestřičky, a když zjistím, že už mám pěknou řádku sirotků, které zřejmě již nikdy svoje dvojče nenajdou, teprve je s těžkým srdcem odkládám.


Ví někdo, kde jsou ty ponožky? Sice mě jako poslední módní výstřelek vůbec nezajímají a počkám, až to přejde, ale stejně ponožky jsou živé jen v páru. Jo a pokud se někdy pračka ucpala, nikdy tam žádná ponožka nebyla. Jen zapomenutý šroub, matka či něco podobného.


Tak to bylo moje odlehčené víkendové téma. Ponožky v hlavní roli.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page