top of page
  • Marta Dušková

Mělnické trhy jsou plné farmářských produktů, vánočních dekorací a umění

MĚLNÍK - Sobotní Mělnické trhy 12. prosince byly ve znamení adventu a vánoční dekorace a jmelí ve všech barvách připomínaly, že se Vánoce už blíží. Po delší době se již druhý víkend náměstí Míru zaplnilo stánky, kterých vzhledem k současné situaci je o něco méně, ale návštěvníků bylo dost. Jen chybělo posezení či postání s přáteli u občerstvení. Bez historického kolotoče pro děti si už nelze trhy představit.


Na trzích nechyběly farmářské produkty, keramika, pekárna a ani různé dekorace pro potěšení. Milým překvapením pro mě byl stánek tvůrčí dvojky Milli Janatkové, zpěvačky a výtvarnice a jejího manžela Kuby Neuberta, lektora a IT konzultanta.



Zeptala jsem se, zda už někdy byli se svojí tvorbou na trzích v Mělníku.

„Tady na externích trzích jsme ještě nebyli. Já jsem byla dvakrát v Regionálním muzeu na vánočním trhu, letos se bohužel nekoná. Tak jsme se rozhodli přijít s Kubou sem“, odpovídá Milli Janatková.


Jejich stánek je plný umění. V nabídce je nové album Milli Janatkové Hluboko, pohledy s malbami Mělníka a jiných lokalit opět z dílny Milli, originální grafika, Kubou malované asistující pohlednice, jejichž nákupem je možné přispět na osobní asistenci, kterou Kuba Neubert potřebuje ke svému životu na vozíčku. U stánku lze zakoupit i společné dílo nový kalendář na rok 2021. Originální dárky určitě mohou potěšit pod stromečkem.


„Chtěli bychom přijít i příští týden, kdy se trhy uskuteční od pátku 18. prosince do neděle 20. prosince, takže nás tady opět najdete, i když je zima“, doplňuje zpěvačka a výtvarnice.


Trhy v tomto roce je možné naposledy navštívit IV. adventní víkend v pátek 18. prosince v době od 14 do 18 hodin, v sobotu 19. prosince od 8 do 16 hodin a v neděli 20. prosince od 10 do 16 hodin.

316 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page