top of page
  • Mína Hartmanová

Mělnické vinobraní ZRUŠENO: Milovníci vína pláčou, rodičovská konta plesají

MĚLNÍK – Milovníci vína, pouťových atrakcí a živých koncertů pláčou. Naopak peněženky rodičů jásají. Mělnické vinobraní bylo letos zrušeno. Může za to koronakrize, která má letos na svědomí nespočet kulturních akcí, zájezdů a školních výletů. V září tak bankovní konta rodičů budou trpět jen výdají spojenými se začátkem školního roku, a že ani toho není málo.

Celý tým, který připravuje Mělnické vinobraní, a že těch lidí vážně není málo, dlouho věřil v obrat k lepšímu.


„Do příprav unikátního a netradičního 82. ročníku jsme investovali v posledních dvou měsících mnoho času i energie. Jejich výsledkem měl být celodenní program na celkem 21 místech rozesetých po celém centru města se spoustou pouličního umění, hudby, divadla, tvořivých dílniček, výstav a hlavně mělnického vína,“ tvrdí téměř vyčerpaný realizační tým.


Zásah vyšší moci vstoupil v platnost 27. července - mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví.

Podle něj se zakazuje pořádat akce ve venkovních prostorách do 1 000 osob ve stejný čas na jednom místě, maximálně do 5 000 osob rozdělených v pěti samostatných sektorech, mezi kterými lidé nesmějí přecházet. To by pořadatelé dokázali zajistit opravdu asi jen velmi těžko.


„Jakkoliv jsme se snažili ošetřit tuto podmínku, vždy se jednalo o obcházení opatření, což by (vedle rizika nákazy) znamenalo postih v řádech milionů korun. Nezbylo nám tedy, než přijmout zásadní rozhodnutí - Mělnické vinobraní v roce 2020 zrušit. Chceme totiž zachovat plnou kvalitu zážitků a poskytované zábavy na všech scénách všem návštěvníkům, proto raději počkáme, až se situace zklidní. A že se určitě zklidní...“ doufají.


Letošní roční, který měl mít neuvěřitelné číslo 82, se tak vlastně uskuteční až v roce 2021. (17. až 19. září 2021). S interprety, které měli domluvené pro letošní rok, se snaží dohodnout na přesunu termínu.


Ani stánkaři nepřijdou k úhoně. Ušetřené peníze za letošní ročník pečlivě schovejte a nechte v trezoru na utrácení v příštím roce. „Pokud jste se přihlásili se svým stánkem na vinobraní, nemusíte nic rušit, všechny rezervace míst byly automaticky stornovány. O podmínkách stánkového prodeje budete informování na stránkách www.vinobranimelnik.cz na začátku roku 2021,“ tvrdí organizátoři.

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page