top of page
  • Marta Dušková

Malé nahlédnutí do relaxačního parku u MKD aneb Město pro každého

Léto je v plném proudu a rovněž i mělnické léto v rámci projektu Mekuc v létě nespí. Program je tak nabitý, že neustále je možnost v relaxačním parku u Masarykova kulturního domu Mělník něco zažít a prožít. Divadelní představení, hudební vystoupení či zajímavé a originální workshopy pro děti, ale i celé rodiny.

Originální výtvarný workshop pro celou rodinu s názvem Město pro každého pod vedením lektorek Natálie Chmelařové a Jany Volkové z mělnické knihovny se uskutečnil ve středu 10. srpna v rámci Týdne knihovny.


Účastníci si mohli vytvořit ideální město. Workshop byl inspirovaný knihou architekta Osamu Okamury se stejným názvem Město pro každého: Manuál urbanisty začátečníka, kterou napsal děkan Fakulty umění a architektury Technické univerzity Liberec. Kniha zvítězila na největším festivalu dětské knihy na světě v Bologni v kategorii New Horizons 2021.


„Vycházeli jsme z knihy Město pro každého, která nás velmi zaujala. Kniha získala i mezinárodní ocenění. Naším cílem bylo, aby se děti zamyslely a vytvořily město, ve kterém si myslí, že by se cítily dobře i třeba za deset let. Vyráběli jsme z papíru, naším materiálem byl karton. Karton, barvy, lepenky, fixy. Byl to kolektivní nápad uskutečnit tento workshop. Když jsme viděli tuhle knihu, tak nás hned napadlo, že tohle musíme zařadit do programu v relaxačním parku“, vysvětluje lektorka Jana Volková.


Model města bude od září vystaven v Městské knihovně Mělník. Až se děti vrátí do knihovny po prázdninách, uvidí něco nového, co by je třeba mohlo i inspirovat.

Zájemci se mohou těšit na další zajímavé aktivity, například v pondělí na další workshop Keramická dílna, v úterý je na programu workshop pro děti Sklářské umění.

Celý program mělnického léta je zveřejněn na webových stránkách Mělnického kulturního centra Program | Mekuc.


Foto u článku Natálie Chmelařová

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page