top of page
  • Marta Dušková

Malované hřiště nejsou jen krásné malby zvířátek

VELKÝ BOREK - Originální malované hřiště s názvem Zvířátková dráha otevřeli slavnostně v neděli 13. září v obci Velký Borek.

Malované hřiště se nachází v areálu SK Slavia na asfaltové ploše u vstupní brány. Je určeno pro děti předškolního a mladšího školního věku, které si zde mohou vyzkoušet koordinaci pohybů, skoky snožmo, skoky po jedné noze nebo chůzi pozadu. Na dráze děti najdou namalovanou žábu, hada, berušku, včelku, kraba, delfína, rybičky, pejska a kočičku a realizace proběhla podle návrhu Evy Laubové ze Všetat. Autorka dráhy pracuje jako učitelka v mateřské škole v Praze a vytvořila krásné šablony, vše pečlivě na ploše změřila a předkreslila.


„Celou dráhu jsme malovaly ve třech speciálními barvami na asfalt a já moc děkuji Petře Kučerové z obecního úřadu za spolupráci. Na začátku mě vůbec nenapadlo, že to nepůjde tak rychle a dohromady jsme strávily malováním neuvěřitelných 84 hodin“, prozrazuje starostka Velkého Borku Helena Vavřinová.


Letošní rok nepřeje vzhledem k situaci hromadným akcím a v obci se neuskutečnil ani dětský den. „Přemýšleli jsme, jak to dětem vynahradit a co pro ně zajímavého připravit. Nápad není úplně náš, inspirovali jsme se podobnými projekty na internetu, ale na základě návrhu paní učitelky Laubové vzniklo něco originálního a obrázky zvířátek mají i svůj další účel, ne že jsou jen krásné. O hřišti jsme začali uvažovat někdy v polovině srpna a 13. září jsme jej už otvírali“, říká k projektu starostka.


„Práce na projektu byla docela náročná, ale my jsme v obci akční a tvůrčí ženy. Tři ženy v kleče tedy strávily jen malováním 84 hodin plus další hodiny přípravy. Hřiště jsme financovaly z vlastních zdrojů a stálo to celkem 25 000 Kč“, doplňuje Helena Vavřinová k projektu.

Při slavnostním otevření autorka dráhy osobně ukázala dětem, jak správně dráhu projít a proskákat. Každý, kdo to zvládl, dostal diplom a sladkou odměnu. V rámci akce si děti zatancovaly zumbu a mohly si zkusit namalovat křídami i nějaké zvířátko, které se jim na dráze nejvíc líbilo.


„Přijďte si vyzkoušet malované hřiště“, zve starostka Velkého Borku.

47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page