top of page
  • Marta Dušková

Malujete kamínky? Namalujte jeden válečným veteránům

Spolek Vlčí máky, který pomáhá především novodobým válečným veteránům a dále vojákům v činné službě a dalším, připravil zajímavou výzvu s názvem Pomozte nám vzdát hold válečným veteránům nejen pro ty, kdo už se malováním kamínků zabývají.

Důvodem výzvy je vzdát hold válečným veteránům a kamínky se symbolikou veteránů - vlčí mák, siluety, znaky útvarů položit k památníkům a hrobům. Kamínky ponechat na místě do 11. listopadu, kdy je Den veteránů, maximálně je přenášet mezi památníky či hroby. Později se v rámci principu Kamínkování malované kamínky pro veterány mohou rozletět do celého světa.

Možná tato výzva vzdání holdu válečným veteránům malým kamínkem potěší pozůstalé. Zájemci mohou fotografie svých výtvorů sdílet i s označením místa umístění a použít hashtagy kaminkyproveterany, denveteranu nebo denvalecnychveteranu.


"Naše poslání

Jsme dobrovolníci, kteří svůj čas, dovednosti a zkušenosti věnují těm, kteří by jinak byli na své starosti mnohdy sami. A kteří, bohužel, v české společnosti zůstávají stále ještě nedoceněni, nepochopeni a opomíjeni...

Pomáháme VÁLEČNÝM VETERÁNŮM, kteří hrdě nosili na rameni naši národní vlajku a za naše bezpečí nasazovali zdraví i život, snášeli odloučení od rodin a bojový stres.

Jsme malá neziskovka, která neakumuluje peníze, nýbrž hodiny dobrovolnické pomoci. A máme dost sil pomáhat i těm vojákům, kteří v misi nasazeni nebyli. Neodmítáme ani policisty, hasiče, celníky a vězeňské strážné, jejichž nasazení i problémy bývají podobné. Děkujeme za vaši službu!"


12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page