top of page
  • Marta Dušková

Maturity se blíží aneb tipy k maturitě

Příprava k maturitě nemusí být pro některé studenty obzvlášť v době výuky na dálku zrovna jednoduchá. Národní pedagogický institut ČR ve spolupráci s Českou televizí natočil sérii krátkých videí s názvem Dáme to! Tipy k maturitě.


Třeba tato videa, ve kterých se desítky žáků posledních ročníků středních škol podělí o tipy, postupy, znalosti a nejčastější chyby, mohou pomoci s didaktickým testem, který studenty u maturity čeká.


Dvacet tři krátkých dílů provedou spolu se zkušenými učiteli a odborníky z Národního pedagogického institutu různými zákoutími typických úloh z didaktických testů z matematiky a českého jazyka. Videa ukáží, co studenty při maturitě čeká a jak postupovat, aby test úspěšně zvládli.


Všechna videa jsou k dispozici ZDE. Témata videí obsahují například množinové operace, číselné obory a zlomky, další korekturu textu či logaritmické a exponenciální funkce a spoustu dalších postupů z matematiky či češtiny.


Na stránkách Edu největšího portálu vzdělávacích videí v ČR jsou zveřejněna nejen videa, ale i Průvodce maturitou z matematiky a Průvodce maturitou z českého jazyka, jehož součástí jsou i pracovní listy.


Tak hodně štěstí!



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page