top of page
  • Marta Dušková

Milli Janatková: Klid, prosím!

Název projektu Klid, prosím! jako by byl výzvou pro dnešní dny a současnou situaci spojenou s válkou na Ukrajině, která se dotýká celého světa. Je to jen náhoda, protože Milli Janatková, mělnická rodačka na tomto multimediálním projektu pracuje již od podzimu roku 2014 a jen náhodou právě v těchto dnech tedy 22. dubna vychází jedinečné album s názvem Klid, prosím!, které se zdá být velmi aktuální a vlastně aktuální je.

Album je jedinečné tím, že jej vytvořila autorka sama včetně autorské hudby, textů a grafiky, ostatně podobně vznikala i předchozí alba Proměna a Hluboko. Projekt otevírá téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení, a tím je téma aktuální v současné době možná víc než kdy jindy.


Album písní obsahuje písně věnované různým částem těla i psychiky – Zádová, Protiúzkostná, Dechová, Srdeční, Mozková aj. a doprovází jej nový vizuál založený na cyklu autorských grafik „milliatur“, které souvisí s každou skladbou. Součástí tohoto zdravotního projektu bude i autorčin Protiúzkostný deník a společný zdravotní výlet do přírody s dvanácti zastaveními a vedle toho vychází i videoklip.


„Tvořím audiovizuální projekt, který Vám přinese nové písně, grafiky a veřejné akce. Zvu Vás na výlet do poutavého příběhu těla a psychiky, který je cestou odvahy a naděje, obnovení účty, zdraví a zodpovědnosti“.

Křest alba Milli Janatkové Klid, prosím! se uskuteční ve Vršovickém divadle Mana v Praze 20. května v 19.30 hodin. Součástí křtu je i audiovizuální koncert, kde se Milli představí opět jako osobitá zpěvačka, kytaristka, bubenice a perkusistka.


Foto: archiv Milli Janatková





135 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page