top of page
  • Marta Dušková

Milli představila v Mělníku multimediální koncertní projekt Klid, prosím!

Divadelní sál Masarykova kulturního domu v Mělníku patřil v rámci cyklu Hudební středa koncertu Milli Janatkové. Písně z nového alba Klid, prosím! se věnují tématu hledání klidu a rovnováhy.

Milli pracovala na projektu od podzimu roku 2014, kdy ji samotnou postihly velké zdravotní problémy. Na základě vlastní zkušenosti se věnuje v písních tématu působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a v písních se věnuje různým částem těla i psychice. Tak vznikly písně Zádová, Srdeční, Mozková, Protiúzkostná a další.

Mohlo by se zdát, že témata písní jsou těžká, ale každá píseň přináší především naději a všechny písně navíc Milli Janatková doprovázela průvodním slovem s humorem sobě vlastním.


Vynikající vokální, kytarovou a bubenickou hru autorky na koncertě doprovodil na druhou bicí soupravu výborný jazzový hudebník Jan Linhart. Koncert doprovází a doplňují projekce z výtvarných děl Milli Janatkové a light design Štěpána Škocha, které dodávají koncertu na jedinečnosti a umocňují zážitek.


Album Klid, prosím získalo v USA cenu LIT Talent Awards v kategorii Best Inspirational Musica a cena doplňuje celou řadu cen a ocenění, které tato úžasná zpěvačka za svou tvorbu získala.

Slovo redaktorky

Koncert Milli byl pro mě velkým zážitkem, ostatně jako i předchozí koncerty, které jsem měla možnost navštívit. Odcházela jsem plná klidu, ale i energie. Klidové písně střídaly skladby plné energie.


Další informace k projektu byly zveřejněny v článku Album Klid, prosím! získalo zahraniční ocenění (kanalem.com).

115 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page