top of page
  • Marta Dušková

Muzeum celé září vánoční atmosférou

MĚLNÍK - Regionální muzeum Mělník otevřelo dveře dokořán ve čtvrtek 3. prosince a vítá své návštěvníky stálými expozicemi, které se rozzářily vánoční atmosférou.


Na výstavě Vánoce v muzeu jsou k vidění historické vánoční stromky, dekorace, vzpomínky na dárky a cukroví z dávných let. Připraveny jsou i perličky o proměnách vánočních tradic v průběhu české historie.

Ve vstupních prostorách muzea je instalována výstava novoročenek, vánočních přání a pohlednic s názvem Šťastný nový rok 2000-2020. Komorní výstava představuje prezentaci vybraných novoročenek a vánočních přání, které mezi léty 2000-2020 doputovaly do muzejní poštovní schránky. Expozice je doplněna reprodukcí starých vánočních pohlednic z muzejní sbírky.


V muzejním atriu je možné nahlédnout do receptáře našich babiček a nechat se inspirovat vánočními recepty Z prababiččina vánočního receptáře. Na panelech v atriu jsou prezentovány zajímavosti z dávných časů českých hospodyněk. Každý den čeká na zájemce deset vánočních receptů v dóze u výstavy a cestou do muzejní kavárny je možné si recept, který je hygienicky zabalen, ulovit.


Všechny výstavy je možné shlédnout do 10. ledna 2021.

Plánovaná výstava Advent v proměnách času i s interaktivním projektem pro školy musela být přesunuta na příští rok. Neuskuteční se letos vzhledem k pandemii ani tradiční Předvánoční řemeslný jarmark, který je hojně navštěvován.


19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page