top of page
  • Marta Dušková

Muzeum nabízí v říjnu festival ptactva i návod, jak se léčit houbami

MĚLNÍK - Regionální muzeum Mělník připravilo již tradiční ornitologickou vycházku s ukázkou odchytu a kroužkování ptáků. Za ptáky se vyráží v sobotu 3. října a sraz je v 8 hodin ráno před muzeem na náměstí Míru.


Nenáročná trasa povede k Vltavě, kde se účastníci přesunou přívozem na tradiční místo odchytu na cyklostezce za zdymadlem. Procházku za ptáky povede Petr Lumpe ze Správy CHKO Kokořínsko – Máchův kraj a zoolog muzea Marcela Holubová.


V muzeu se ale pořád něco děje. Právě běží velká výstava Imaginárium bratří Formanů, která byla prodloužena do 7. října a návštěva tajuplného a výtvarného světa přátel Divadla bratří Formanů v obou sálech muzea určitě stojí za to.


V kavárně muzea je možné shlédnout do 11. října výstavu s názvem České dějiny očima dětí (a pro děti), kde jsou vystaveny nejen dětské kresby a sošky, ale i ukázky ilustrátorské tvorby z národních dějin. V atriu muzea jsou instalovány panely s komorní výstavou Václav Levý inspirující, která stručně seznamuje s životem a dílem tohoto významného sochaře. Výstava potrvá do 11. října.


Muzejní říjen je akcemi nabitý, tak už jen pozvánka pro milovníku hub na přednášku s názvem Léčíme houbami ve středu 7. října v 17 hodin v kavárně muzea. Přednáší Jaroslav Malý z Mykologického kroužku Mělník.


Názor redaktorky

Muzeum mám moc ráda, chodím tam už několik let jako domů, a kavárnu považuji tak trochu za svoji externí kancelář, protože se tam odehrálo už hodně rozhovorů a povídání. Program muzea je pořád nabitý a o dalších připravovaných akcích tady určitě zase napíšu. Myslím, že muzeum si titul Muzeum roku, který získalo, myslím, už potřetí, si rozhodně zaslouží.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page