top of page
  • Marta Dušková

Mělnické kulturní centrum informuje

Česká divadelní fotografie 1859–2017

Výstava České divadelní fotografie měla být pro naše návštěvníky přístupná do 30. 10. Jednáme o jejím prodloužení, abyste měli možnost ji v MKD navštívit, až to zase bude možné.

Výstava obsahuje exponáty od úplně prvního doloženého snímku z divadelního prostředí z roku 1859 až po zástupce současné tvorby. Vedle renomovaných ateliérů 19. a začátku 20. století jsou zde zastoupeny významné osobnosti české divadelní fotografie jako Zdeněk Tmej, Karel Ludvík, Václav Chochola, Jaroslav Krejčí, Bohdan Holomíček, Viktor Kronbauer a mnoho dalších.


Výstavu Institutu umění – Divadelního ústavu doplňují fotografie z historie mělnického divadelního spolku Vojan a soubor fotografií Mirka Páska připomínající mělnické divadelní události posledních let.


Výstavní panely přinášející základní informace o činnosti divadelního spolku Vojan, doplněné o fotografie z inscenací i ze zákulisí, Vám nyní zprostředkováváme alespoň takto. Letos jsme si připomněli 100 let od uvedení prvního představení spolku Vojan v hotelu Stádník. Bylo to 7. srpna 1920, kdy se spolek se představil divadelní hrou Kolébka od A. Jiráska.


Pro výstavu Vítězslav Knejfl na srbské frontě, životní příběh mělnického profesora, jejíž přípravě jsme poslední měsíce intenzivně věnovali, hledáme nový termín.

Názor redaktorky

Doufám, že se prodloužení výstavy podaří. Kdo jste ještě neviděli, pokud to půjde, určitě jděte. Stojí to za to. Reportáž z výstavy si můžete přečíst ZDE a prohlédnout si fotografie.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page