top of page
  • Mína Hartmanová

Mělnický taekwondista získal zlatou na světovém online turnaji

MĚLNÍK - Čtrnáctiletý taekwondista Vojtěch Beneš z mělnického klubu Hansoo uspěl na světovém online turnaji. Ve své kategorii a jako reprezentant České republiky porazil soupeře z Filipín, Saudské Arábie, Jordánska nebo Islandu. S přehledem vybojoval zlatou medaili v kategorii Kadeti C na 2nd LENTS TAEKWONDO WORLDWIDE SPORTS ONLINE OPEN 2020.



„Mám z toho velikou radost, je to pro mě velký úspěch. Online závodění je úplně jiná zkušenost. Člověk by řekl, že to musí být jednodušší, když se můžete opravit a neudělat chybu, ale takovou možnost mají všichni závodníci. Proto daleko víc záleží na prezentaci, výrazu, výšce kopů, práci boků, energii a všem, co rozhodčí hodnotí,“ neskrývá nadšení teprve čtrnáctiletý bojovník.


Na květnovém otevřeném mistrovství Evropy skončil na jedenáctém místě.

Zlatá medaile z víkendových semifinálových bojů je pro něj ovšem obrovským úspěchem. „Jsem velmi rád, že Taekwondo jako jeden z mála sportů může pořádat některé své turnaje v online prostředí. Jelikož jsme zvyklí být neustále na turnajích, připravovat se na ně, být prostě stále v pohybu, je tato online verze pro nás všechny dobrým zpestřením. Vojta uspěl na jednom z největších turnajů pro barevné pásky na světě. Je to jak pro něj, tak pro oddíl Hansoo a Českou republiku velký úspěch... jsem na něj velmi hrdý a jsem pyšným trenérem,“ nechal se slyšet mistr bojové školy Hansoo v Mělníku, kde Vojta trénuje už šestým rokem.


V nebližší době se chce Vojtěch spolu s trenérem Limprechtem začít věnovat i nové kategorii freestylu, kde jde především o akrobacii a závodník musí dodržet předem dané prvky, kopy, otočky a zároveň vymyslet vlastní choreografii boje.


Teď už si bude muset mladý závodník jen počkat, až mu nejcennější medaile domů dorazí poštou.

299 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page