top of page
  • Marta Dušková

Mělník pro děti připravuje druhý ročník akce Mělník pro OnkoBubliny

Krásná charitativní akce Mělník pro OnkoBubliny pro Nadační fond Pink Bubble, která zbarvila vloni v září celé náměstí Miru v Mělníku do růžova, bude mít pokračovaní, V přípravě je již druhý ročník, který se opět uskuteční v září.

Za zrodem této myšlenky a celou organizací prvního ročníku smysluplné akce stojí Adéla Dutková z Mělníku, studentka magisterského studia. Na počátku nápadu bylo hledání tématu pro bakalářskou práci, který se nakonec během pár měsíců přetvořil ve smysluplnou akci, která pomohla onkologicky nemocným dětem ke zlepšení jejich života.


Na přípravu dalšího ročníku jsem se zeptala přímo autorky a organizátorky: „Po prvním ročníku jsem čekala na odezvu, jestli bude případně zájem o druhý ročník. Už během zářijové akce se tato otázka objevila. Původně jsem si myslela, že druhý ročník už dělat nebudu. Nakonec jsem se rozhodla jinak. Beru to jako svoje dítě. Takže už na tom pracuju. Zatím vzniká koncept, dávám tomu nějaký právní rámec, akce je ve stavu zrodu. A dnes už s projektem pracuji tak, aby žil dál a neskončil druhým ročníkem. Projekt jsem po prvním ročníku nazvala Mělník pro děti a představuji si, že se bude každý rok zaměřovat na jinou charitativní organizaci, která pomáhá onkologicky nemocným dětem. Moje vize do budoucna je, že akce bude organizována každý rok pro jinou neziskovou organizaci. Letos je ještě jednou věnována Nadačnímu fondu Pink Bubble“.

Pro projekt jsou už vytvořeny nové webové stránky, facebook i Instagram. Pokaždé bude v názvu Mělník pro… uvedena jiná organizace. Adéla Dutková prozradila i některé novinky letošního ročníku. Na náměstí Míru bude více stánků než vloni, mezi jiným i stánek vizážistky a líčení přímo na akci, stánek s relaxačními obrazy, stánek s balónky, kde se budou tvořit balónková zvířátka. Do programu je nově zakomponována módní přehlídka, vystoupení dětí z Rodinného centra Kašpárek, které je i letos spolupořadatelem akce. Už probíhá jednání se zpěváky a kapelami, které se akce zúčastní.

Druhý ročník Mělnik pro OnkoBubliny se uskuteční v sobotu 3. září v čase od 14 do 20 hodin. Během akce bude probíhat opět veřejná sbírka na podporu onkologicky nemocných dětí a bude i předávám šek a už dnes jsou nabídky partnerů na podporu akce, kterých bude letos víc než vloni. Náměstí Míru bude tentokrát v barvě růžové a modré. Růžová barva představuje Nadační fond Pink Bubble a modrá barva Mělník pro děti Mělník pro děti (webnode.cz).


Kanál eM je stejně jako vloni mediálním partnerem této akce. Loňskou akci je možné si připomenout v článcích Mělník pro OnkoBubliny zbarvil náměstí do růžova (kanalem.com) či Pink Bubble: Jsme nadační fond pro děti s rakovinou (kanalem.com), kde je zachycen nejen průběh akce, ale i zveřejněna částka, kterou tato charitativní akce přinesla dětem z nadačního fondu.

143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page