top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Mšenská desítka a Běh naděje startuje v neděli

Přijďte si zaběhat ! Podpořte své zdraví a výzkum rakoviny!


Tato veřejnosti poměrně dobře známá humanitárně-sportovní akce je pořádána každoročně po celém světě a jejím hlavním posláním je shromažďování prostředků na výzkum rakoviny a propagace pravidelného sportování. Od roku 2008 se v ČR koná pod novým názvem Běh naděje, avšak se stejnými cíli. Zdravý životní styl a pravidelný pohyb jsou důležitými faktory při předcházení zhoubným chorobám i jiným zdravotním neduhům.

Tento běh je v České republice pořádán již od r. 1992. V mezinárodním srovnání Česká republika zaujímá dlouhodobě první místo na světě počtem míst, v nichž se v rámci kalendářního roku běh uskuteční, i počtem zaregistrovaných účastníků těchto běhů. Výtěžek sbírky je každoročně na základě rozhodnutí odborné grantové komise České onkologické společnosti při České lékařské společnosti JEP přidělen vybraným českým a moravským výzkumným pracovištím.


Máme tu čest vás všechny pozvat poosmnácté v roce 2021 na tento běh i ve Mšeně. Po úspěchu v minulých letech věříme ve vaši podporu této ušlechtilé akce i v tomto roce. Celá akce je pojata jako sportovní odpoledne, které se bude konat na koupališti a v přilehlých lesích. V krásné přírodě Kokořínska jsme připravili čtyři trasy:

- dětská trasa (od koupaliště k Muchomůrce v Debři a zpět, 1 km)

- rekreační trasa (koupaliště - hájovna Romanov - Mičovka - koup., 2,7 km)

- sportovní trasa (koup. - Boudecká rokle - Močidla - Mičovka - koup., 10 km)

- cyklotrasa (koup. - Františkova alej (ext. odkaz) - koup., 5 km)


Program akce 5. 6. 2021

Registrace účastníků od 13:00

Start Mšenské desítky - 14:00

Společný start Běhu naděje - od 14:15

Podrobné informace k akci na www.mestomseno.cz.

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page