top of page
  • Marta Dušková

Některé věci se prostě dějí naschvál…

Aktualizováno: 24. 4. 2023

Zrovna, když potřebujete odvést třeba tatínka, který je na vozíku, do nemocnice, porouchá se vám auto. Zákon schválnosti funguje bez našeho přičinění.

Některé situace mají ale řešení. A právě tento případ řešení má. Existuje mapa zdravotní péče, kde je možné najít i nejvhodnější zdravotnickou dopravní službu.


K vyhledání poskytovatele přepravy pacientů slouží Národní zdravotnický informační portál (NZIP), který v článku Potřebuji přepravit tatínka do nemocnice | NZIP přesně ukazuje postup, jak pracovat konkrétně s Mapa zdravotní péče | NZIP.

Systém zná ulice i místní části a umí tedy najít zdravotnické zařízení nebo ordinaci poblíž místa, kde se zrovna člověk nachází. Po zadání adresy či místa se rozbalí mapa s jednotlivými zdravotnickými zařízeními, přímo v mapě lze rozkliknout název zařízení s podrobnými informacemi a v pravé části jsou pak prezentování přepravci seřazení podle vzdálenosti od zadané polohy.


NZIP je vlastně zdravotnickou encyklopedií, ale neomezuje se jen na články z oblasti zdravotnictví, ale může být průvodcem v nejrůznějších životních situacích, jako je právě tato popsaná.



40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page