top of page
  • Marta Dušková

Na hřišti se vařil i maďarský guláš aneb gastronomická soutěž v Cítově

Na hřišti v Cítově patřila sobota již 7. cítovské gastronomické soutěži – gulášování 2022. Soutěž v přípravě nejchutnějšího kotlíkové guláše se uskutečnila tradičně na hřišti fotbalového klubu TJ Sokol Cítov.

Soutěže se zúčastnilo 11 družstev o 2-4 členech, složení nebylo omezeno. Mezi soutěžícími nechybělo družstvo fotbalistů, myslivců, hasičů Cítov i Daminěves, družstvo Zaprášených kytar, a i družstva soutěžních rodin či přátel. Tentokrát bylo mezi soutěžícími i maďarské družstvo z Mladé Boleslavi a vařil se tedy i maďarský guláš.

Cílem klání bylo uvařit co nejchutnější guláš na otevřeném ohništi, porovnat jeho kvalitu a chuť s ostatními, nabídnout jej návštěvníkům akce jako vzorek nebo celou porci k ochutnání a předložit komisi k posouzení. Závěrem vyhodnotila odborná komise ve složení předsedy a čtyř členů a ocenila nejchutnější guláš a družstvo, které jej uvařilo.

Ceny se udělovaly čtyři, pro tři nejlepší družstva vyhodnocená komisí a jedna byla cena veřejnosti. Cenami byly nádherně aranžované koše plné zdravé zeleniny.


Gastronomická soutěž přinesla sobotu plnou zážitků nejen pro soutěžící, ale samozřejmě i pro návštěvníky a není to jen o ochutnávce guláše. Je to příležitost k potkání se přáteli, sousedy, zkrátka o setkávání a povídání.


A kdo uspěl v soutěžním klání?

Nejlepší guláš uvařili Svoboďáci a získali první místo, na druhém místě se umístili Jodovi a třetí místo patřilo HC Hřebci, kteří získali i cenu veřejnosti.


288 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page