top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Na mistrovství České republiky v Chanbaře získal mělnický klub Hansoo jedenáct medailí

V sobotu 26. června se čtyři členové klubu Hansoo Mělník vydali na závody v Chanbaře. Kromě čtyř závodníků jel i hlavní rozhodčí, psychická podpora Anna Walterová a samozřejmě trenér Petr Limprecht. V tomto sestavení se všichni dostavili do tělocvičny, kde se závody měly uskutečnit. Po příjezdu na místo se závodníci zaregistrovali a šli se převléknout, následoval nástup, kdy všichni byli seznámeni s tím, jak celý den bude probíhat.

První přišli na řadu kadeti, kde Jakub Fišer vybojoval dvě druhá místa a jedno třetí. Následovala skupina juniorů, kde bylo Hansoo taktéž úspěšné, Vojtěch Beneš nasadil bojovného ducha a zvládl získat dvě první místa, dvě druhá místa, jedno třetí místo a titul Grandmastera v Kihon Dosa (technické sestavě). Ve skupině seniorů byli dva závodníci. Zdeněk Doležal získal pouze čtvrté místo, ale na první závody to je skvělý výkon. Nakonec Jiří Beránek, který v nejtěžší kategorii získal dvě druhá místa a jedno třetí.


Pod vedením Petra Limprechta získalo Hansoo jedenáct medailí a jedno ocenění Grandmastera. Po roce nezávodění tento klub vybojoval spoustu skvělých umístění. „Jsem pyšný na to, co kluci dokázali, na to, že jsme takovou dobu netrénovali, je to neuvěřitelné. A navíc naším hlavním zaměřením je taekwondo, takže opravdu klobouk dolů před všemi závodníky,“ nechal se slyšet mistr školy bojových umění Hansoo Mělník Petr Limprecht.


Co je Chanbara?

Chanbara je japonské bojové umění, které simuluje boj s tradičními japonskými zbraněmi. Jedná se o bojové umění vycházející z tradice japonského šermu. „Bojovník s mečem“ stojí proti soupeři se stejnou zbraní. Úkolem je zasáhnout protivníka dříve než soupeř.


Anna Walterová, Hansoo Mělník

84 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page