top of page
  • Marta Dušková

Na plný plyn do prázdnin!

Aneb když v "ráji" prší, užijte si prázdninový den pod střechou na výstavách.


V Regionálním muzeu Mělník je možné najít i prázdninová témata. Výstava Geocaching - hledání pokladů poskytne návod, jak se hledá keška, kde je vhodné ji ukrýt či co se jako keška vůbec nehodí.


Na interaktivní výstavě si mohou zájemci vyzkoušet nejen hledání kešky, která je ukryta přímo v expozici ve velkém sále muzea, či si vyzkoušet vázání uzlů, dozvědět se něco o morseovce, ale i seznámit se pravidla a principy novodobého hledání pokladů a o tom je geocaching.


Výstava vznikla k výročí 20 let od doby, kdy byla ukryta první keška. Stalo se to 3. května roku 2000 v USA a historicky první keš uložil Dave Ulmer nedaleko Portlandu v Oregonu. O rok později byla ukryta i první česká keška v přírodní rezervaci u Štramberka.


V malém sále muzea čeká na návštěvníky autosalón miniatur. Výstava s názvem Na plný plyn představuje rozsáhlou sbírku miniatur mělnického sběratele autíček Martina Švece. V muzeu parkuje 993 modelů autíček, mezi kterými je možné objevit prezidentské speciály, ponorkoauto Jamese Bonda či papamobil. Na výstavě jsou vystaveny i autobusy, tramvaje, motorky, lodě či kolekce hasičských aut. Součástí výstavy je herní koutek a doprovodná soutěž.


„Budu rád, když si na tomto „autosalonu“ najdete auto, kterým byste se chtěli svézt, které by Vám mělo stát před domem, které jste měli na plakátu nad svou postelí, nebo které měli Vaše rodiče či prarodiče…,“ říká o své sbírce sám majitel.


Při doprovodné soutěži čeká "Jízda časem na plný plyn" v muzejní vlastivědné expozici, kde se některá autíčka zatoulala. Ten kdo je najde a vyřeší soutěžní otázky, může se těšit na losování v září. Výherci získají skvělé ceny: angličáky, stolní hry, dobroty...i překvapení.


Putování po muzeu je možné zakončit stálou expozicí hraček, která je letos nově nainstalováná. Každá hračka má svůj vlastní příběh a každý exponát svůj vlastní rodný list

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page