top of page
  • Marta Dušková

Nebezpečná výzva pravděpodobně stála život i v Čechách

Vzdělávací web E-Bezpečí se již dlouhodobě zabývá nebezpečnými rizikovými výzvami a opakovaně před nimi varuje. Výzvy jsou nebezpečné dětem, které na ni narazí v podstatě téměř každý den na sociálních sítích. Ve světě již nebezpečné výzvy stály několik dětských životů.

V únoru tohoto roku zemřel v Jičíně jedenáctiletý chlapec a předpokládá se, že plnil výzvu na TikToku. Odborníci z týmu E-Bezpečí na Univerzitě Palackého v Olomouci reagovali na tragické události spojené s napodobením rizikové výzvy blackout challenge tematickým streamem s názvem Nebezpečné výzvy.


Stream je určen pro rodiče, pedagogy a další dospělé zájemce a třeba i policii, pro účastníky je zdarma a není určen dětem!


Stream je připraven na čtvrtek 23. března od 16.30 do 18 hodin a zahajuje novou službu E-Bezpečí pro veřejnost a tematické videostreamy budou zaměřeny na různá témata spojená s online bezpečností.


Podrobné informace a přihlášení na videostream je možné na webu E-Bezpečí: Stream Akademie (e-bezpeci.cz).


Co je blackout challenge?

Nebezpečná výzva blackout challenge nabádá uživatele sociálních sítí, aby škrtili sebe nebo své kamarády. Má to být důkaz odvahy, který může skončit tragicky.


34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page