top of page
  • Marta Dušková

Nevíte, co se starým kolem? V Kralupech nad Vltavou je sběrné místo

KRALUPY - Organizace Kola pro Afriku sbírá nová, stará, zničená či neúplná kola z celé České republiky, opravuje je a převáží je do Afriky. Mnoho dětí v Gambii nemá možnost se vzdělávat, protože se nemohou do školy dostat. Darováním dětem bude přístup k jejich vzdělání umožněn.

Sběrné místo na kola je nyní k dispozici ve sběrném dvoře v Kralupech nad Vltavou. Do dvora je možné přinést kolo v jakémkoliv stavu či jakýkoliv cyklodíl, a tím změnit a zlepšit život dítěti na druhé straně světa.


Kola je možné odevzdat na vrátnici ve sběrném dvoře sedm dní v týdnu mezi 9 a 17 hodinou mimo polední pauzu do 10.30 do 11 hodin.

Organizace Kola pro Afriku byla založena v Ostravě v roce 2012 a tým nadšenců se skládá z necelé desítky zaměstnanců vedených správní radou. Jejich cílem je pomáhat dětem v Africe ke vzdělání, protože pomoc druhým považují za přirozenou součást života. Bližší informace o této neziskové organizaci jsou k dispozici na www.kolaproafriku.cz


Překáží vám doma rozbité či staré kolo, na kterém už nejezdíte? Přidejte se ke sbírce Kola pro Afriku. Darovaná kola organizace opravuje a dopravuje školám v Africe, aby dětem pomohly na jejich cestě ke vzdělání.

52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page