top of page
  • Marta Dušková

Nevíte, kam s ním? Zapojte se do sbírání starých mobilů

V rámci Dne země, který připadá na den 22. dubna, se i letos uskutečňuje projekt Čas pro přírodu. Do sbírání starých mobilů, tabletů a nabíječek se zapojila i Městská knihovna Kralupy nad Vltavou a až do 22. dubna je možné využít Biblioboxu, který je umístěný ve vstupní chodbě knihovny a vhodit do schránky nepotřebný mobil.


Projekt Remobil je český neziskový projekt sběru starých a nepotřebných mobilních telefonů a zapojit do projektu se mohou všechny typy subjektů včetně občanů a funguje v celé republice.


Z každého mobilu jde příspěvek 10 Kč pro Jedličkův ústav a školy, je zajištěna bezpečná likvidace osobních dat. V rámci tohoto projektu je možné se zbavit i starých kabelů, tabletů a nabíječek.

Každý účastník sbírky se může zapojit do soutěže o mobilní telefon v hodnotě 10 tisíc Kč.


Všechny podrobné informace k projektu jsou na www.remobil.cz :

„Náš společný příspěvek pro přírodu a pro lidi

7,9 tuny nevypuštěného CO₂ do ovzduší, 149 tisíc litrů pitné vody, 800 hodin práce pro hendikepované nebo jinak špatně uplatnitelné osoby na trhu práce, 48 tisíc kilometrů najetých průměrným automobilem a 50 tisíc Kč pro Jedličkův ústav a školy. To je konkrétní výčet úspor, kterých společně dosáhneme při sběru pouhých 5 tisíc mobilů.“


Bezplatné předání mobilů je možné letos přes podací pobočku Zásilkovny a heslo pro bezplatné předání je 98 765 259. Stačí jen mobil zabalit a označit názvem firmy Remobil.


V roce 2020 se podařilo sebrat 2209 mobilů a cíl pro rok 2021 je 5000 ks.

Partnerem projektu je Jedličkův ústav a školy.



12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page