top of page
  • Marta Dušková

Nominace na Cenu hejtmanky je možné podávat do konce října

Už jen necelý měsíc je možné podávat nominace na Cenu hejtmanky Středočeského kraje. Cena hejtmanky je ocenění, jež mohou získat osobnosti, které svou činnost, zásluhy či celoživotní práci významně spojily se Středočeským krajem. Návrhy pro letošní rok mohou lidé posílat do 30. října 2021 do 9 hodin.



„Tradici udělování Cen hejtmanky jsme rádi zachovali. Myslím, že je velmi důležité hledat a symbolicky ocenit spoluobčany, kteří mohou být vzorem pro ostatní, kteří dělají něco smysluplného, pomáhají, nejsou lhostejní k problémům druhých. A vůbec to nemusí být známé osobnosti, naopak budeme rádi, když poznáme lidi, o kterých ví jen jejich okolí, a přitom si zaslouží úctu či obdiv celé společnosti,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN).


Kandidáti na ocenění musí být spjati s krajem: na jeho území se narodili, žijí zde, nebo je s krajem spojeno jejich působení, život, dílo nebo činnost. Cena hejtmanky se bude udělovat v těchto kategoriích: za hrdinský čin, společenskou odpovědnost, kulturu, sport, dále za oblast vzdělávání, vědy a výzkumu. Další samostatné kategorie tvoří pracovníci veřejného sektoru a podnikatelé. Ze všech zaslaných návrhů budou moci lidé navíc na podzim vybrat prostřednictvím internetového hlasování osobnost v kategorii Cena veřejnosti.


Pokud je ve Vašem okolí někdo, kdo si podle vašeho názoru zaslouží být oceněn, zašlete nám svůj návrh. Veškeré informace potřebné pro zaslání vašich nominací najdete ZDE.


4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page