top of page
  • Marta Dušková

Nová galerie Naproti je naproti knihovně

Mělník má novou galerii. Galerie Naproti sídlí v prvním patře Domu služeb na náměstí Karla IV. naproti městské knihovny. Galerie byla otevřena začátkem října výstavou Česká cena za architekturu 2021, což je soutěžní přehlídka vyhlašovaná každý rok Českou komorou architektů. Letos byl vyhlášen již 6. ročník soutěžní přehlídky, která je otevřena architektonickým realizacím postaveným na území České republiky za posledních pět let. Více o soutěži je možné si přečíst v článku Soutěžní přehlídka České ceny za architekturu tentokrát v Mělníku (kanalem.com).


Výstavu 35 děl finalistů soutěže je možné si prohlédnout do čtvrtku 11. listopadu v době:

po - čt: 10:00 - 17:00 h

pá: zavřeno

so: 9:00 - 12:00 h

ne: 13:00 - 18:00 h


Do soutěže v letošním roce bylo přihlášeno celkem 170 staveb. Absolutní vítěz bude vyhlášen na galavečeru ve Fóru Karlín.


Pro novou mělnickou galerii byly využity prostory po OP Prostějov a po drobných úpravách elektroinstalace a vymalování stěn byl tento prostor využit pro výstavu. O její uspořádání požádala Česká komora architektů na základě návrhu městského architekta pořádat tuto prestižní výstavu v Mělníku. Po ukončení výstavy bude galerie využívána pro kulturní akce knihovnou nebo Mělnickým kulturním centrem.


91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page