top of page
  • Marta Dušková

Nová městská poliklinika v Neratovicích

Stavba nové městské polikliniky je ve fázi, kdy ke 14. říjnu 2022 byla podepsána smlouva s dodavatelem Sdružení Kasten – EMH Poliklinika Neratovice a následně byly započaty stavební práce.

Na webových stránkách města Neratovice na odkazu Městská poliklinika - začaly stavební práce: Neratovice je zveřejněna dokumentace, plány a návrhy připravovaného objektu.


Na stránkách je prezentován rozhovor s autorem projektu architektem Adamem Rujbrem. Budova připravované polikliniky vzbuzuje mezi některými neratovickými obyvateli různé emoce, a proto byl autor projektu požádán o vyjádření k některým otázkám.


Pohled městského architekta Špičáka je rovněž prezentován na stránkách města. Výňatek z vyjádření: „Projekt v aktuální podobě počítá s dvoupodlažní (v části třípodlažní) budovou. V přízemí jsou navrženy rehabilitace (124 m²) s vlastní čekárnou (49 m²), ordinace psychologa a psychiatra s vlastní čekárnou, odběrná místa a také prostor pro lékárnu (119 m²), optiku (43 m²) a kavárnu (110 m²). Ve druhém podlaží je navrženo 17 jednotek ordinací pro 6 praktických lékařů, 2 zubaře, oční s oddělenou čekárnou, kožní ambulanci s oddělenou čekárnou, plicní, ORL, ortopedii, gynekologii, logopedii, alergologii a chirurgickou ambulanci. Ve třetím patře jsou navrženy čtyři jednotky ordinací pro praktické lékaře pro děti a dorost se samostatnou čekárnou a dětským koutkem“.

Podrobné informace jsou k dispozici na již zmíněném odkazu výše na www.mestoneratovice.cz.


Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.


115 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page