top of page
  • Marta Dušková

Novinkou na Podzimní chovatelské výstavě byl nábor dětí do kroužku chovatelů

Po oba víkendové dny 6. a 7. listopadu mohli zájemci navštívit tradiční Podzimní výstavu králíků, drůbeže a holubů, kterou pořádala Základní organizace českého svazu chovatelů Cítov po delší nucené přestávce.


Tradiční výstavu králíků, drůbeže a holubů doplnila expozice selského dvora, ukázka teraristiky a exotického ptactva. V sobotu bylo možné i zakoupit živé ryby z kádí.

Novinkou na výstavě byl nábor dětí, které by měly zájem navštěvovat znovu založený kroužek mladých chovatelů.


„Od příštího týdne začíná v Cítově Kroužek mladých chovatelů a schůzky zatím budou probíhat jednou za 14 dní. První schůzka je v sobotu 13. listopadu od 10 do 11.30 hodin a zveme všechny děti. Předem bych chtěla poprosit o zaslání zprávy na telefon 775 170 090 a potvrzení účasti vzhledem k současným opatřením kvůli covidu, abychom předem znali počet dětí. Zatím budou veškeré schůzky bezplatné, kdo přijde, ten bude skákat s vlastním králíčkem a vlastním postrojem anebo zapůjčíme. Máme tady pro děti připraveny překážky, kde se bude trénovat králičí hop, soutěž, kdy králík skokem zdolává překážky do výšky a do dálky. Plánujeme kroužek asi pro děti od 6 do 10 let. Budeme tady mít zpočátku instruktorku, která nás naučí, jak správně králíčka vést ke skoku. Kromě skákání se děti naučí spoustu věcí o chovu králíků, jak upravit zvíře, jak mu zastřihnout drápky, jak ho učesat, naučí se, jak ho správně chytit. Do konce roku 2021 budou schůzky dobrovolné, poté vyhodnotíme zájem a od příštího roku bude kroužek fungovat v podobném režimu, ale už se tomu dají nějaká pravidla a také by už pak děti platily pravidelný roční příspěvek. Kroužek se bude scházet v cítovském areálu chovatelů.


Kroužek pro starší děti bude probíhat v obci Vysoká na faře rovněž v sobotu. Kroužek je vlastně znovuobnovený, protože kdysi tady byl, ale to já už nepamatuju“, vysvětluje provoz kroužku Lenka Poláková Kadeřábková, která kroužek chovatelů povede.

54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page