top of page
  • Marta Dušková

Novinky v dopravě platné od nového roku

Začínají platit nové elektronické dálniční známky. Známky je možné zakoupit na poště, čerpacích stanicích EuroOil nebo na www.edalnice.cz. Roční kupón z loňského roku platí až do 31. ledna 2021. Novou známku je možné si zakoupit tedy až na přelomu ledna a února.


Nový Zákon o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury (liniový zákon) nabyl účinnosti. Novela zjednoduší povolovací procesy, které doposud bránily včasnému zahájení staveb. Nový zákon zkrátí přípravu strategických dopravních staveb zhruba o polovinu.



Nová legislativa upravující provoz dronů vstoupila v platnost od 31. prosince 2020. Provozovatel dronu se zaregistruje v novém registru Úřadu pro civilní letectví, poté obdrží obratem jedinečné identifikační číslo, kterým označí všechny své drony. Registrace je zdarma na webu www.dron.caa.cz , je online a je rychlá. Na Úřadu pro civilní letectví je k dispozici registrace a online test pilota bezpilotního systému. V sekci Online školení jsou vhodné materiály, prezentace, dokumenty k využití a pro samostudium pilotů k přípravě na online test teoretických znalostí.


Podrobné informace na webových stránkách Ministerstva dopravy www.mdcr.cz .

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page