top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Novorozence v Nemocnici Mělník bude hlídat 10 nových monitorů dechu

Nemocnice Mělník má od úterý 21. července k dispozici 10 nových monitorů dechu pro novorozené děti. Jejich používání podstatně zvýší bezpečnost malých dětí, zvláště během jejich spánku. Monitory Neonatologickému oddělení mělnické nemocnice darovala Nadace Křižovatka díky finančnímu daru Středočeského kraje.


Monitor dechu je zařízení, které upozorní zvukovým a světelným signálem okolí, že kojenec přestal dýchat na více jak 20 vteřin, a umožní tak na tuto život ohrožující situaci okamžitě reagovat například zahájením resuscitace nebo přivoláním odborné pomoci.


Použití monitorů sledujících dechové funkce novorozených dětí tak významně zvyšuje jejich bezpečí během pobytu v nemocnici.

„Jsme rádi, že naše spolupráce s Nadací Křižovatka dopadla úspěšně a že naše nejmenší pacienty bude do budoucna hlídat 10 nových monitorů dechu. Využíváme je ke kontrole frekvence dechu jak u předčasně narozených dětí nebo miminek se zdravotními problémy, tak v případě potřeby i u zdravých dětí. Díky těmto přístrojům můžeme především zabránit náhlému úmrtí dítěte, které se označuje zkratkou SIDS a ročně mu v České republice podlehne několik desítek dětí,“ říká MUDr. Radka Chumová, primářka Neonatologického oddělení Nemocnice Mělník.


PhDr. Petra Plutnarová, tisková mluvčí Nemocnice Mělník

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page