top of page
  • Marta Dušková

Nová naučná stezka v Parku čtyř ročních období

Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou otevřelo oficiálně ve středu 5. dubna novou naučnou stezku v Parku čtyř ročních období.

Myšlenka na vytvoření naučné stezky vznikla již v roce 2021 a cílem bylo obohatit procházku krásným parkem a nabídnout i trochu poučení.


Jak funguje virtuální stezka, o tom informuje ekocentrum na svých webových stránkách:

„Můžete si načíst QR kód na informační tabuli na začátku parku nebo si postupně skenovat otázky, které najdete na osazených panelech při procházce parkem. Celkem na vás čeká 12 zastávek s otázkami na trase dlouhé přibližně 1,5 km. Dozvíte se tak něco o historii, fauně a flóře oblasti i o ekologii celkově. Čtyřikrát do roka na návštěvníky čeká nová sada otázek.

Naučnou stezku připravilo v roce 2023 Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou. Stezka sama o sobě je nenáročná a její délku lze podle potřeby kdykoliv zkrátit. Stezka je celoročně volně přístupná veřejnosti“.


Park čtyř ročních období představuje mimořádný příklad krajinářské tvorby a byl navržen na konci 90. let dvacátého století. V jednotlivých částech parku na rozloze 18 ha jsou vysázeny rostliny, které souzní vždy s jedním ročním obdobím.


Podrobné informace k naučné stezce jsou zveřejněny v tiskové zprávě Ekocentrum otevřelo novou načnou stezku | Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou (eckralupy.cz).

Použité fotografie archiv ekocentra



121 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page