top of page
  • Marta Dušková

Nový Vlastivědný sborník Mělnicka vyjde v lednu 2022

K adventnímu času bilancování patří jednou za dva roky také nové číslo Vlastivědného sborníku Mělnicka a letos je připravováno číslo 12. Publikace je společným dílem Regionálního muzea Mělník a Státního okresního archivu Mělník. Publikace nese ve svém názvu latinské slovo confluens, které znamená soutok.



Slavnostní veřejná prezentace sborníku vzhledem k mimořádným okolnostem současné situace je odložena na začátek roku 2022.


Aktuální svazek je nebývale obsáhlý a přináší cenné poznatky z oboru etnografie, dějin školství i hudební kultury regionu a zejména z oblasti našich moderních dějin (2. světová válka a tzv. třetí republika). Za vznik knížky vděčíme i našim sponzorům: vydání pečlivé studie o mělnickém purkmistrovi a skladateli Josefu Valentovi, od jehož úmrtí letos uplynulo 140 let, podpořilo Město Spálené Poříčí, jeho rodiště. Podobně se redakci dostalo podpory ze strany Města Sedlčany (článek o sokolském odbojáři Augustinu Rebcovi) a od obecních úřadů v Chorušicích a v Olovnici. Sborník čtenářům nabídne také obsáhlou informaci o vlastivědné literatuře z poslední doby apod“. Citace z www.muzeum-melnik.cz.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page