top of page
  • Marta Dušková

Náměstí Míru opět ožilo a je znovu místem setkávání

Opět se na náměstí Míru v Mělníku vrátily v sobotu 17. dubna tradiční farmářské trhy a snad to tak bude už každou sobotu od 8 do 12 hodin většinu roku. I tuto sobotu 24. dubna bylo náměstí plné farmářských výrobků, a i když byl sortiment omezen jen na potraviny a výpěstky ze zahrady, zdálo se na první pohled, že je toho dost a nic víc by se sem už nevešlo. Částečně je náměstí ještě na pár dnů zaplněno venkovní putovní výstavou Voda a civilizace a u instalovaných panelů se zastavovali lidé ať už s nákupem výrobků z trhu nebo před nákupem, aby si prohlédli fotografie a začetli se do textů známých odborníků. O výstavě je článek zde.



Mělnické trhy jsou nejen místem prodeje a nákupů od místních farmářů či trhovců, ale i místem setkávání přátel, sousedů či náhodných známých. Zdálo by se, že přísná epidemiologická opatření a respirátory na obličeji tuto tradici odsunou do pozadí, ale malé hloučky, které byly vidět po celém náměstí, napovídaly, že se až toho tolik nezměnilo. Jen nebylo možno si povídat u dobrého občerstvení, nicméně to sousedskému setkávání nebránilo.

Život se začíná pomalu vracet do normálu a kde jinde to lze pozorovat lépe než právě na trzích. Tolik lidí najednou pohromadě po několika měsících působilo velmi optimisticky.

Tak snad už bude jenom líp.


V galerii u článku jsou fotografie ze soboty 24. dubna.

328 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page