top of page
  • Marta Dušková

Některá preventivní opatření v dopravě se ruší od 21. února

Středočeský kraj ruší ve vozidlech Pražské integrované dopravy některá preventivní opatření.

Vzhledem k ústupu pandemie covid-19 a rozvolňování mimořádných opatření se Středočeský kraj, hl. m. Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP), IDSK a ROPID po konzultaci s Hygienickou stanicí hl. m. Prahy rozhodly od pondělí 21. února 2022 zrušit některá preventivní protiepidemická opatření na autobusových a tramvajových linkách. Cestující opět mohou nastupovat předními dveřmi nebo využívat první řadu sedadel. Povinnost mít ve veřejné dopravě zakryta ústa a nos respirátorem nebo nanorouškou nadále zůstává v platnosti.


Od pondělí 21. února 2022 od ranního výjezdu se ruší:

  • Zákaz nastupování předními dveřmi na všech městských autobusových linkách a na tramvajových spojích provozovaných staršími typy vozidel.

  • Zapáskování prostoru první řady sedadel na městských i příměstských autobusových linkách, jakož i zapáskování prostoru předních dveří u starších typů tramvají.


Opatření, která nadále zůstávají v platnosti:

Automatické otevírání dveří

Na městských autobusových linkách a na tramvajových spojích budou řidiči i nadále centrálně otevírat automaticky všechny dveře (kromě předních) bez nutnosti mačkání poptávkového tlačítka, a to ve všech zastávkách, ve kterých budou vozidla zastavovat. Zastávky na znamení zůstávají zachovány, aby bylo možné zajistit provoz autobusových a tramvajových spojů dle stávajících jízdních řádů.


Povinnost mít zakryta ústa i nos respirátorem nebo nanorouškou

Uvnitř vozidel, ve vestibulech, na nástupištích stanic metra či v přestupních chodbách platí nadále povinnost cestujících mít zakryta ústa i nos respirátorem nebo nanorouškou.



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page