top of page
  • Marta Dušková

O titul Vesnice roku 2023 soutěží letos čtyři obce z mělnického regionu

Soutěž poprvé vyhlásil v roce 1995 Spolek pro obnovu venkova a od roku 1996 je jedním z vyhlašovatelů Ministerstvo pro místní rozvoj a Svaz měst a obcí ČR, později se připojilo i Ministerstvo zemědělství.

Cílem soutěže je upozornit veřejnost na význam venkova a představit programy obnovy v různých vesnicích, kulturní, sportovní, zkrátka společenské aktivity jednotlivých vesnic.

Do letošního 27. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 175 obcí, které budou usilovat o titul Vesnice roku 2023. Z mělnického regionu jsou přihlášeny čtyři obce a to Chorušice, Kly, Ledčice a Řepín.

Krajské hodnotitelské komise budou v průběhu měsíce května a června obce navštěvovat a hodnotit. Budou vybráni krajští vítězové, kteří postoupí následně do celostátního kola. Hodnocení bude probíhat na přelomu srpna a září. Vítěz a nositel titulu Vesnice roku 2023 bude vyhlášen 16. září.


Seznam všech přihlášených obcí je zveřejněn zde 2023_VR_seznam_prihlasenych_obci.xls (live.com) a všechny informace k soutěži jsou na webu Vesnice roku.


Tak hodně štěstí!

637 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page