top of page
  • Marta Dušková

Ocenění nejlepším sportovcům Mělníka se předávalo na Mikuláše

V Masarykově kulturním domě v Mělníku se uskutečnil v úterý 6. prosince slavnostní galavečer Sportovec Mělníka, na kterém byli oceněni nejúspěšnější sportovci za roky 2021 a 2022.

Celkem bylo oceněno 52 sportovců z 21 mělnických klubů. Ceny nejlepším sportovcům, trenérům a funkcionářům navrhly kluby a ocenění předávali mimo jiné zastupitelé města Mělníka, předseda středočeské organizace ČUS Pavel Suk a další osobnosti.

Součástí doprovodného programu bylo exhibiční vystoupení zástupců oddílů Taekwondo Hansoo a Hong He Hong Jia Quan Mělník s ukázkou čínského kung-fu. Mezi oceněnými byl mimo jiné i člen oddílu Taekwondo Hansoo Vojtěch Beneš, šestnáctiletý student mělnického gymnázia.


Vojtěch Beneš byl v letech 2021 a 2022 velmi úspěšný a nasbíral spoustu medailí, které stojí za připomenutí. V roce 2021 získal ocenění Vítěz Národní ligy Taekwondo, umístil se pětkrát na 1. místě na Mistrovství ČR v Chanbara. Na mezinárodním mistrovství Francie získal 1. místo a ocenění Fair play bojovníka. Pro rok 2022 se stal mistrem České republiky v Taekwondo.

Vojta medaile sbíral i v listopadu a prosinci. Zlatou medaili v Holandsku ve městě Nijmegen v taekwondu, v domácím turnaji Hansoo Cup získal takewondu stříbrnou medaili, v chanbaře třikrát zlato a jedenkrát bronz. V souboji Grandmaster, kde bojují nejlepší bojovníci turnaje proti sobě junioři a senioři, se probojoval se do finále a prohrál jen těsně se svým soupeřem Vojtou Limprechtem, rovněž členem klubu Hansoo Mělník. Před pár dny složil zkoušky v chanbaře na 6. kyu.


Na závěr slavnostního večera byly uděleny plakety města Mělníka dvěma osobnostem z veslařského klubu KVM 1881 a to Martině Martincové a Zdeňku Krejzovi za přispívání k rozvoji města.


Akci pořádalo město Mělník ve spolupráci s Českou unií sportu.

Foto: Jitka Nováková

270 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page