top of page
  • Marta Dušková

Ochutnej Evropu, to jsou dny zábavy, soutěží, gastronomie a kultury

Středočeský kraj pořádá v rámci předsednictví České republiky v Radě EU akci Ochutnej Evropu v 11 největších městech kraje od srpna do října.

V rámci každé akce budou připraveny stany s nabídkou pokrmů, produktů či výrobků z jednotlivých zemí, které budou moci návštěvníci ochutnat, případně zakoupit. V rámci těchto dnů bude možné i shlédnout putovní výstavu oceněných staveb, které byly realizovány na území Středočeského kraje za přispění finančních prostředků z EU. Výstava připravil kraj ve spolupráci s Českou komorou architektů.

První akce z cyklu Ochutnej Evropu se uskuteční 6. srpna v Příbrami. Další akce se budou pořádat: Nymburk (13. 8.), Beroun (21. 8.), Rakovník (27. 8.), Benešov (3. 9.), Výstaviště Lysá nad Labem (8.-10. 9.), Kolín (17. 9.), Mladá Boleslav (24. 9.), Kutná Hora (1.1 0.), Mělník (8. 10.) a Kladno (15. 10.)


„Návštěvníci budou mít možnost lépe poznat a pochopit význam členství ČR v Evropské unii a také různorodost evropských regionů, jejich kulturu, tradice a gastronomii. Zábavnou a atraktivní formou chceme návštěvníkům představit význam našeho členství v Evropské Unii,“ vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page