top of page
  • Marta Dušková

Od dnešního dne je spuštěno očkování osob s chronickým onemocněním

Od středy 24. března se mohou registrovat osoby s chronickým onemocněním nebo zdravotním stavem s vysokým rizikem těžkého průběhu covid-19 na očkovacím místě, a to prostřednictvím Centrálního rezervačního systému s použitím unikátního kódu. Kód získají od svého ambulantního specialisty nebo od specializovaného pracoviště. Chronici mohou využít i očkování u svých praktických lékařů nebo ve vybraných centrech vysoce specializované péče. Pro chronické pacienty je očkování dostupné bez ohledu na věk.


„K aktuálně očkovaným osobám nad 70 let přibydou od středy také osoby s chronickým onemocněním, a to na základě posouzení zdravotního stavu ošetřujícím lékařem. Podobně jako v jiných státech i v České republice proběhne očkování chronických pacientů ve dvou fázích. Nejdříve budou očkováni ti, kteří jsou onemocněním covid-19 s ohledem na svůj zdravotní stav nejvíce ohroženi a jsou nejčastěji hospitalizováni s těžkým průběhem nemoci na JIP/ARO odděleních nemocnic. S vyšší dostupností očkovací látky se pak možnost registrace otevře dalším skupinám," řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný.


Unikátní kód nutný pro přihlášení k očkování na https://crs.uzis.cz/ má omezenou platnost do 30. dubna 2021 a je určen pouze pacientovi. Je zakázáno jej předávat či sdělovat jiné osobě. Seznam diagnóz a zdravotních stavů s vysokým rizikem těžkého průběhu je k dispozici ZDE.


Všechny podrobné informace k tomuto tématu jsou k dispozici v tiskové zprávě ZDE.


47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page