top of page
  • Marta Dušková

Ode dneška mohou do lázní i samoplátci, v pondělí se otevřou zahrádky restaurací

Vláda včera 10. května rozhodla na jednání o drobných úpravách v opatřeních, která platí již ode dneška.


Od úterý 11. května

Dnes se mohou vrátit do práce tatéři a podobní živnostníci a to za stejných podmínek jako dosud platí pro další služby péče o tělo.

Lázeňské pobyty se dnes otvírají i pro čisté samoplátce a nově bude stačit k pobytu i POC antigenní test.

Od pondělí 17. května

Restaurace

Restaurace budou moci za dodržení nastavených pravidel otevřít zahrádky. Kapacita u stolů je omezena a všichni zákazníci se budou muset prokázat testem, očkováním či prodělanou nemocí covid-19 v posledních 90 letech.

Na tržnicích bude již povolena konzumace jídel a pití na tržnicích.


Kulturní akce

Spustí se první kulturní akce, venkovní až pro 700 sedících diváků, maximálně ale 50% kapacity hlediště za podmínky prokázáním se testy, očkováním nebo dokladem o prodělané nemoci, během představení je nutné nosit ochranu dýchacích cest. Od pondělí 24. května se budou moci konat kulturní akce uvnitř budov až pro 500 diváků a venku až pro tisícovku.


Další organizované akce

Podobně se na polovinu z maximálního počtu zvyšuje i kapacita v případě zoo či botanických zahrad. K témuž datu se opět částečně uvolní i omezení spolkových, sportovních, tanečních a dalších organizovaných akcí, kde bude moci být až padesát osob venku nebo deset uvnitř, a to za obvyklých protiepidemických podmínek.


Návštěvy zdravotnických zařízení

Od pondělí 17. května se ruší zákaz návštěv ve zdravotnických zařízeních akutní péče a pro návštěvy platí stejná pravidla jako pro návštěvy v léčebnách a hospicech.


Školství

Skončí pro první stupně základních škol rotační výuka. V případě druhých stupňů ZŠ, nižších stupňů víceletých gymnázií a konzervatoří se ruší rotační výuka v Karlovarském, Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Plzeňském a Středočeském kraji a hlavním městě Praze.


74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page