top of page
  • Marta Dušková

Okresní finále v turnaji pro malotřídky vyhrála cítovská škola

Fotbalový turnaj pro malotřídky McDonald´s Cup pro okres Mělník se uskutečnil

v Neratovicích 5. května. Na 1. místě v kategorii M se umístila Základní škola

a Mateřská škola Cítov, která postoupila do krajského finále.

Úspěch je to velký, a navíc v družstvu nebyli až na dvě výjimky fotbalisté, jak prozradila Pavlína Šimandlová, která družstvo připravila a do turnaje přihlásila.


Na otázky odpovídá paní učitelka Pavlína Šimandlová.

Účastnili jste se tohoto turnaje poprvé?

Kdysi jsme se turnaje zúčastňovali. To byly kategorie A a B, což jsou mladší žáci, starší žáci, ale to už je hodně dlouho, kdy jsme to zkoušeli. Ale mezi těmi velkými školami jsme neměli šanci něco uhrát. Teď letos přibyla nová kategorie pro malotřídky, tak jsem to zkusila a přihlásili jsme se. Já tady tedy tolik fotbalistů nemám, ale musím říct, že se mi přihlásily holky, takže jsem polovinu družstva měla i holky a mohla jsem mít v družstvu děti od 1. do 5. třídy. Tak jsem nějak to družstvo dala dohromady. V družstvu musí být 5+1, dohromady mohlo být 12 žáků, já jich dala dohromady 8. Ale i tak se nám to povedlo a podařilo se nám vyhrát. Děti byly nadšené a já samozřejmě taky. Byl to velký úspěch i proto, že v družstvu jsem měla jen jednoho chlapce, který se věnuje fotbalu.


Připravovali jste se nějak na turnaj?

Připravovali, ale jen krátce, protože my se v letošním roce zúčastňujeme školní ligy v házené. Každý měsíc jezdíme na Mělník, kde se hrajeme turnaje, takže se více zaměřujeme na házenou v letošním roce. Fotbal jsme zkusili, párkrát jsme se sešli a zkusili trénovat s míčem. V krajském kole už to byl tvrdší boj, byla tam velká konkurence, navíc mi fotbalisté onemocněli, tak jsem musela družstvo doplňovat. Ale obstáli jsme čestně.


Zúčastníte se turnaje i v příštím roce?

Určitě ano, už se mě i děti ptaly, jestli je příští rok zase přihlásím.


Jaké zážitky si odnesly z turnaje děti?

Adam Neubert: Já jsem nečekal, že vyhrajeme. Myslel jsem si, že budeme na 2. nebo 3. místě. Měli jsme velkou radost.

Mirka Filová: Chtěli bychom se zúčastnit i příští rok. Měla jsem radost, chtělo se mi radostí i brečet.

Ema Veselá: Bohužel já se už nezúčastním, protože přecházím na jinou školu. Jsem už v páté třídě.

Dominik Doubrava: Já se fotbalu věnuju a rád jsem se zúčastnil.


Otázka pro všechny děti:

Bylo to těžký? Museli jste hodně bojovat?

Ano, byli tam dobří hráči. Mysleli jsme si do poslední chvíle, že nevyhrajeme. Vyhráli jsme 7:2 a podruhé to bylo 6:1. Dobré byly i malé děti, to nás překvapilo.


Většina dětí z turnaje se zúčastňuje i turnajů v házené. Cítovská škola je jediná mimo mělnická škola, ostatní jsou mělnické. Schází se každý měsíc. Ve středu 7. června bude finále, poslední kolo.


Největší školní fotbalový turnaj v Česku McDonald´s Cup vstoupil letos do svého 24. ročníku. Vedle tradičních kategorií A a B byla letos poprvé kategorie M určená pro malotřídky. Výsledky krajského finále a okresních finále Středočeského kraje sever jsou zveřejněny na Ročník 2022/23 – McDonald’s Cup (mcdonaldscup.cz).


Krajské finále se uskutečnilo 12. května opět v Neratovicích a cítovská základní škola se umístila na 6. místě. Velkým úspěchem byl již postup do finále. V krajském finále se z mělnického regionu na 2. místě v kategorii B umístila Základní škola Neratovice.


Fotografie archiv Pavlína Šimandlová



176 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page