top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

ORLEN Unipetrol je mezi třemi nejlepšími zaměstnavateli v Česku

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol se stala jedním z nejlepších zaměstnavatelů roku. Stejně jako v krajském hodnocení, v Ústeckém kraji skončila na druhém místě, dosáhla i na celorepublikové úrovni lepšího umístění než v loňském roce. Na letošní třetí místo se posunula z loňského sedmého místa.

V úterý 14. června převzali představitelé společnosti ORLEN Unipetrol ocenění za třetí místo v celostátním kole prestižní soutěže Zaměstnavatel roku 2022. Rafinérská a petrochemická skupina se tak po loňském sedmém místě probojovala do TOP 3 nejlepších zaměstnavatelů v České republice v kategorii do 5000 zaměstnanců. Pro personální oddělení ORLEN Unipetrol je to další velký úspěch po zisku druhého místa v rámci Ústeckého kraje.

„Ze všech úspěchů v letošním ročníku soutěže Zaměstnavatel roku máme velkou radost. ORLEN Unipetrol se prosadil nejen druhým místem v Ústeckém kraji, ale také umístěním mezi třemi nejlepšími na celostátní úrovni. Je to další potvrzení, že se nám daří i v nepříznivé době dělat pro naše zaměstnance maximum. Těší nás, že jsou nezávislými experty oceňovány také naše aktivity na podporu českého školství od talentovaných žáků a studentů přes nadšené učitele až po jednotlivé školy. ORLEN Unipetrol je totiž firmou, která hledí dopředu a usiluje o trvale udržitelný rozvoj,“ říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol, a dodává: „V personální oblasti uskutečňujeme komplexní strategii, v níž nejde jen o zlepšování podmínek pro naše současné zaměstnance, zvyšování jejich kvalifikace a vytváření optimálního prostředí pro jejich kariérní růst, ale také o dlouhodobou podporu českých škol a talentovaných studentů, protože to jsou základy naší budoucí prosperity.“


ORLEN Unipetrol sází v péči o zaměstnance na moderní trendy, od širokého výběru zaměstnaneckých benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje. Klasické nástroje z oblasti personalistiky doplňuje například podpora sportovní, společenské a komunitní angažovanosti zaměstnanců. Jeden z nejlepších zaměstnavatelů v České republice ve své kategorii se intenzivně věnuje také výchově vedoucích pracovníků z řad vlastních zaměstnanců. Zásadní roli hraje dlouhodobá podpora vzdělávání založená na úzké spolupráci s řadou středních škol v regionu. ORLEN Unipetrol umožňuje studium v Univerzitním centru Vysoké školy chemicko-technologické, které sídlí přímo v litvínovském závodě. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty i jejich pedagogy.


„Letošní umístění na stupních vítězů i v celostátním hodnocení soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku není v případě společnosti ORLEN Unipetrol žádná náhoda,“ komentuje výsledky ředitel Pavel Hulák z pořádajícího Klubu zaměstnavatelů, který doplňuje: „ORLEN Unipetrol sbírá ocenění v soutěži Zaměstnavatel roku již řadu let, a působivě tak ukazuje, že systematická a kvalitní práce v personální oblasti nese ovoce pro všechny zúčastněné strany i celou společnost.“

Nezávislé hodnocení v soutěži Zaměstnavatel roku je založeno na mezinárodní metodice společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Prestižní ocenění mohou získat zaměstnavatelé, kteří ve většině klíčových ukazatelů výrazně překonávají obvyklé poměry na českém trhu práce. Konkrétně jsou posuzovány například hodnoty v oblastech odměňování, vzdělávání a interního povyšování nebo možnosti kariérního rozvoje. V neposlední řadě mají v metodice hodnocení zastoupení také ukazatele ekonomické úspěšnosti firmy. Cílem soutěže pořádané již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům. V roce 2022 zařadil Klub zaměstnavatelů společnost ORLEN Unipetrol na třetí místo v celorepublikovém hodnocení a na druhé místo mezi zaměstnavateli v Ústeckém kraji (v kategorii do 5000 zaměstnanců).


Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, Unipetrol

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page