top of page
  • Marta Dušková

Přijďte obdivovat krásu fuchsií na ojedinělou výstavu!

Zahradnictví Petro pořádá i letos již tradiční výstavu krásných fuchsií. Výstavu je možné navštívit ve všední dny od 8 do 17 hodin. Otevřeno je i ve svátcích

5. a 6. července od 9 do 14 hodin.

Zahradnictví Petro se věnuje pěstování fuchsií již mnoho let a má největší sbírku v Čechách, která čítá téměř 800 druhů. Nové odrůdy vozí šlechtitelé ze zahraničí, aby je mělnické zahradnictví uvedlo na trh. Právě fuchsie jezdí do zahradnictví nakupovat i pěstitelé ze zahraničí.


Jedná se o velmi unikátní a ojedinělou výstavu fuchsií nejen v Čechách plnou krásných barev, úžasných tvarů, která stojí za návštěvu. A je třeba obdivovat i spoustu práce, která za pěstováním stojí.

Milada Petrová, zakladatelka zahradnictví Petro v Mělníku v Mlazicích říká v rozhovoru níže: Fuchsie to je práce 360 dnů v roce. Není to jenom o tom, že tady chvíli kvete a pak ji uklidíte. Musí se opatrovat pořád i přes zimu. Hlavně chemicky, protože každý živočich je má prostě rád. Všichni nejhorší škůdci ji mají rádi“.


Více informací o fuchsiích je možné najít v loňském rozhovoru se zakladatelkou rodinného zahradnictví Miladou Petrovou Fuchsie to je jako projít krásou… (kanalem.com)

97 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page